El Blog

Sindicación


Visita mi página en Lingua Latina in ESO
Alojado en
ZoomBlog

Noticias educativas

Logo Docencia.es

Ahora, las Escuelas Oficiales de Idiomas

Por kompass - 23 de Mayo, 2009, 9:20, Categoría: General

¿Qué les pasa a los responsables educativos? ¿Les ha dado un ataque de Café-para-todos?
Luego a presumir de atención a la diversidad, de directrices europeas....

Pues sí, ahora les toca a las Escuelas Oficiales de Idioma.
Y como me he formado en ellas y me lo pide Miguel, aquí lanzo el Meme correspondiente.
(Espero poder colocar la imagen, que zoomblog se ha vuelto antipática para esto).En el primer trimestre de 2009, la Conselleria d"Educació de la Generalitat Valenciana va presentar una ordre que pretén regular les EOIs de la nostra comunitat.Aquest document suposa un fort retall en l"oferta d"idiomes a tot el nostre territori amb la pèrdua de llocs de treball docent que aquest fet produirà, així com l"empitjorament de les seues condicions laborals i la defunció de les EOIs que es convertiran, de fet, en centres on s"estudie només l"anglés.

 

Nosaltres professors d"EOIs entenem que les nostres escoles són l"únic organisme públic que ofereix la possibilitat d"aprendre idiomes als seus ciutadans fora de l"ensenyament obligatori i en alguns idiomes (la majoria) l"única.

Volem assenyalar també el perill que suposa l"aplicació de l"esborrany d"aquesta ordre que comportaria la pèrdua d"un 25% dels grups que estan en funcionament en aquests moments.
Per tot això exigim:
1. que es diferencie entre l"oferta i la demanda d"un idioma com l"anglés de la resta dels idiomes;

2. que la Conselleria assegure l"ensenyament de tots els idiomes de la CEE i de l"àrab, el rus i el xinés;

3. una disminució de les ràtios per tal d"impartir un ensenyament d"idiomes de qualitat i efectiu;

4. una planificació adient d"EOIs i d"aularis;

5. que no es deixe a la voluntat política de l"administració educativa la creació i supressió de grups;

6. no posar cap nombre mínim per a la creació de grups ja que molts dels idiomes que se estudien a les EOIs només es poden aprendre en elles i que cada centre puga ofertar un grup de totes les llengües que ja s"imparteixen i en tots els nivells, per tal de garantir la continuïtat i la finalització dels estudis;

7. que la reserva de places, en règim presencial, per l"alumnat que demane estudiar anglés pertanyent al Cos de Mestres o de Secundària, prevista en l"esborrany, no siga atesa. Aquestes places podrien ofertar-se com a cursos específics o de formació en horari d" 11 a 17 hores;

8. que es tinguen en compte criteris com ara la ruralitat (cap comarca pot quedar sense oferta d"idiomes per no trobar-se prop d"un àrea urbana) i les necessitats de la societat en quasi totes les comarques en determinats idiomes per motiu de la immigració (sanitat, forces de seguretat, ajuntaments…) per a la creació de grups;

9. que s"escolte la direcció del centre a l"hora de determinar el nombre d"unitats d"una EOI;
10. igualtat d"oportunitats entre alumnes oficials i lliures en les proves de certificació, i per això, l"eliminació de la Fitxa Individualitzada de Seguiment (FIS);

11. que les coordinacions que porten reducció de grups es puguen fer a totes les EOIs.Me pregunto cuál es la situación de las EOI en Canarias. En una comunidad como la nuestra que vive del turismo y sobre todo vive de las relaciones con Europa, que es una encrucijada para la inmigración, seguro, seguro que a la Consejería de Educación, Universidades Cultura y Deportes no se les habrá ocurrido hacer recortes también en las EOI.
Sería un disparate tan grande que no puede ser.

Paso el meme, como no podría ser menos a Ricardo, Pedro, Carina y al blog " Educar en la era Digital, y sus lectores.
ACTUALIZACIÓN
Pues va a ser que no. Por los sindicatos UCPL y EA Canarias me entero de lo siguiente.

UCPLLa Consejería publica una nueva normativa sobre evaluación del alumnado de EOI y toma decisiones que van en contra de la opinión de los claustros de las EOI del archipiélago y de los intereses del alumnado (ver la normativa de evaluación publicada en el BOC ♦ ♦ ver más información aportada por los centros).
http://www.ucpl.es/ucpl

EA- Canarias:
LAS EOI CONTRA LOS RECORTES Y DEVALUACIÓN DE LA OFERTA EDUCATIVA

Docentes y directores acuerdan en asamblea presionar a la Consejería por el recorte de la oferta educativa y la devaluación  de la calidad de las enseñanzas en las EOI programada por la Consejería.


¿Por qué no me sorprende?

Permalink :: Comentar | Referencias (0)
Etiquetas:

Blog alojado en ZoomBlog.com